Littleton Coin Company er måske den mest kendte møntforhandler i Amerika. Deres reklame kan findes på tværs af et bredt spektrum af magasiner og medier. De beskæftiger mere end 350 personer på deres 85.000 kvadratmeter facilitet. Sammenlign det med din lokale møntbutik! Sandheden er imidlertid, at alle disse lønninger, den dyre reklame og den gigantiske facilitet er alle betalt af møntsamlere! Littleton priser er ikke bare høje; de er stratosfæriske! Men er Littleton det værd?

Hvordan Littleton Coin Company Works

Da jeg var klar over, at Littletons primære forretningsmodel var mønterne på godkendelsessystemet, tilmeldte jeg mig for deres service for mere end et år siden, så jeg kunne give dem et retfærdigt og langsigtet forsøg, da jeg skrev min anmeldelse af Littletons tjenester. (De sparkede mig af deres godkendelsesprogram, fordi jeg ikke købte nok mønter, men de gjorde det pænt, og jeg vidste, at de havde ret).

Selvom de opnåede en fremragende rating samlet, så snart min anmeldelse blev offentliggjort, begyndte jeg at få e-mails fra læsere. Man sendte endda et formelt brev om business-type brevpapir, som et “brev til editoren” type ting. Jeg var overrasket over, hvor stærkt folk følte om denne fælles klage, de udtrykte, men jeg skulle have forudset det, fordi disse samme fremgangsmåder er opført i min Top 5 Worst Coin Investments artikel som # 4 og # 5.

Da den omhyggeligt udarbejdede forretningstype bogstav er så godt skrevet og udtrykker de samme bekymringer som næsten to dusin andre læsere udtrykte, vil jeg citere meddelelsens krop her i sin helhed. Bill Davenport i Illinois skrev det.

Kære Ms Headley:
Hvad angår din artikel om Littleton Coin Company of Littleton, New Hampshire (The Bottom Line, 9/10/08), var du helt korrekt, at “deres møntenpriser er meget høje!” Efter min mening er der meget mere om dette firma, som møntsamlere skal vide.
Som en prefatory note, min første erfaring med Littleton (derefter Littleton Stamp Coin Co.) var i 1970, da jeg først købte mønter via postordre. Som mange mennesker opbyggede jeg nogle af min samling med mønter fra Littleton. For nylig har jeg været meget skuffet over at se, at selskabet sælger mønter for hvor som helst mellem 25 og 200 procent over de listede og annoncerede priser. Ved dette skrift sælger selskabet f.eks. Ikke-cirkulerede Silver Eagles til 43 dollar. Dette er to gange prisen på de samme mønter, der annonceres i førende numismatiske handelspublikationer.
Det er også meget foruroligende for mig, at selskabet sælger “farvede mønter”, forgyldte mønter og en overflod af produkter, der er meget basale, råvaremønter tilbydes i specialemballage og sælges til endnu højere præmier.
For nylig har virksomheden begyndt at emballere grupper af mønter efter forskellige temaer og derefter tilbyde dem som “klub” tilbud. Fra mit perspektiv kunne samlere købe disse “klub” mønter næsten hvor som helst ellers for en brøkdel af prisen. Samlere bør aldrig forveksle bekvemmelighed med merværdi.
Blandt de mest offensive tilbud er “Colorized Presidential Dollars with Case”, og mere specifikt dollar mønter, der er blevet trykt eller malet med billeder af præsidentlige håbsmænd John McCain og Barack Obama. Problemet med disse og andre nyheder er, at de aldrig vil stige i værdi. Når alt kommer til alt, hvorfor ville en møntsamler betale $ 16,95 for en mønt, der kun vil være værd $ 1 lang efter, at enten kandidaten forlader kontoret. Jeg erkender, at Littleton er i erhvervslivet for at tjene penge, men jeg tror uhyrligt høje priser, og den stadigt stigende mængde “nyheder” ermer hurtigt virksomhedens tidligere solidt omdømme for konservativ klassificering. Efter min opfattelse ødelægger disse lavprisprodukttilbud også virksomhedens omdømme som en seriøs møntforhandler.
Der bør være føderale love, der forbyder virksomheder eller enkeltpersoner at sælge malede, emaljerede, flashplated eller på anden måde forfalskede mønter. Efter min mening bør Littleton føre kampen mod forfalskede mønter og ikke sælge dem.
Det er uheldigt, at dette firma, som så mange samlere vendte sig til på grund af sit omdømme, er det sidste sted på jorden, jeg nogensinde ville købe mønter.
Med venlig hilsen,
Bill Davenport

Littleton sælger mere end blot standardmønter

Grunden til, at jeg offentliggjorde dette brev, er fordi jeg er helhjertet enig med Bill. Jeg købte mine første mønter og frimærker fra Littleton i slutningen af ​​60’erne som barn, og jeg har altid haft en vis kærlighed til dem. Jeg har altid set deres udbredte reklameindsats som en slags “missionær” indsats for at bringe nye samlere i folden. Jeg ved, at denne opfattelse virker naiv, men hvis ingen når ud til folk uden for vores markedsplads, hvordan kan hobby vokse? I de seneste år har Littleton imidlertid afvist det solide numismatiske materiale, som det byggede sin store grundlæggelse på, og de farvede mønter og falske sæt har faktisk trist mig.

Jeg præsenterede læseren feedback, jeg havde modtaget til en Littleton executive (selvom han ikke så Bill’s brev) og bad om Littleton svar. Udøvende, som ikke ønskede at blive navngivet, sagde, at årsagen til, at Littleton sælger denne slags ting, er, at kunderne har bedt om det. Han sagde, at varerne sælger meget godt, hvorfor Littleton har øget deres tilbud på denne måde.

Hvad gør du tænk på dette problem? Er Littleton ude af stand til at markedsføre denne slags ting, eller er de bare ved at holde op med tiderne og så lad “køberen pas på?” Er denne ærværdige store patriark af vores hobby, der sælger ud og glemmer sine rødder? Del dine synspunkter i kommentarfeltet nedenfor. Jeg er sikker på, at Littleton vil se, så få dine stemmer hørt!

Redigeret af: James Bucki